Noutăți în programul Startup Nation 2024!!!

✅ Ghidurile pentru Startup Nation 2024 sunt publicate în consultare publică până pe 21 iunie 2024!!!

 

Etapele Programului:

  • Programul va începe în iunie 2024 cu înscrierea la cursuri antreprenoriale.
  • În septembrie 2024, se va deschide aplicația de înscriere a planurilor de afaceri.

 

Cofinanțare Proprie: Antreprenorii trebuie să asigure o cofinanțare de MINIM 10% ( 27.778 lei) din valoarea cheltuielilor eligibile pentru a primi grantul. Cofinanțarea se va demonstra prin extras de cont!!! (la ediția anterioară a existat un termen de 20zile pentru transmiterea extrasului de cont cu dovada cofinanțării ÎNAINTE de semnarea Contractului de finanțare!)

 

Obligații ulterioare: Crearea de Locuri de Muncă - Fiecare beneficiar trebuie să creeze cel puțin 2 locuri de muncă noi, cu normă întreagă și pe perioadă nedeterminată, cu menținere pentru minim 24luni

 

 

✅ Este esențial ca antreprenorii să aleagă formatori de cursuri antreprenoriale cu experiență în scrierea proiectelor pe fonduri nerambursabile, întrucât în timpul cursurilor de formare antreprenorială se vor realiza planurile de afaceri!!!

 

Formatorul selectat, trebuie să aibă capacitatea de a derula cel puțin una dintre următoarele activități* (obligatorii) de sprijin pentru dumneavoastră:

 

  1. activități de consiliere în domeniul antreprenoriatului, inclusiv cu posibilitatea de derulare a unor activități de tipul vizite de studiu / schimburi de experiență / de bune practici; 
  2. activități de consiliere în domeniul antreprenoriatului, inclusiv cu privire la înființarea si funcționarea entităților juridice, conform planului de afaceri, management organizațional/ financiar, dreptul muncii, reguli privind acordarea si utilizarea ajutoarelor de stat/ de minimis, identificarea de piețe de desfacere etc și inclusiv cu posibilitatea de derulare a unor activități de tipul vizite de studiu / schimburi de experiență / de bune practici.
  3. Programe de formare in management de proeict.

 

* Aceste servicii vor fi oferite doar persoanelor selectate în vederea implementării planurilor de afaceri, completând cunoștințele și aptitudinile dobândite de aceștia anterior în cadrul formării derulate în cadrul cursurilor antreprenoriale. Aceste servicii pot fi furnizate membrilor grupului țintă până la data semnării contractului de subventie.

 

✅ Verifică dacă te încadrezi în grupurile țintă de beneficiari:

 

  1. Pilonul I: Tineri sub 30 de ani (18-30 ani) - indiferent de statutul pe piața muncii. (inclusiv București/Ilfov)
  2. Pilonul II (exclus București/Ilfov):
  • Tineri cu vârsta de peste 30 de ani (30-35 ani) - indiferent de statutul pe piața muncii
  • Persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii(cu domiciliul în zona rurală), persoane inactive
  • Antreprenori, manageri, personal angajat

ATENȚIE!!! Persoanele fizice care înființează afaceri nu trebuie să aibă calitatea de asociați majoritari în structura altor întreprinderi (inclusiv Persoane Fizice Autorizate, Persoane Fizice Independente, Întreprinderi Individuale, Întreprinderi Familiale etc.) la data semnării contractului de subvenție.

 

De ce să alegi HBM Consulting?

  1. La HBM Consulting, formatorii noștri sunt consultanți în fonduri nerambursabile cu o vastă experiență! Astfel, te asiguri de calitatea planului tău de afaceri. Pentru servicii de cursuri antreprenoriale + realizare plan de afaceri, poți achiziționa pachetul HBM startup Basic ( https://shorturl.at/aqy80)

 

  1. Toți formatorii noștri sunt și absolvenți de studii juridice! Astfel, poți beneficia de îndrumarea necesară cu privire la înființarea si funcționarea entităților juridice, conform planului de afaceri. Pentru servicii de cursuri antreprenoriale + realizare plan de afaceri + îndrumare înființare SRL, poți achiziționa pachetul HBM startup Standard ( https://shorturl.at/88w2o )

 

  1. La HBM Consulting, toți formatorii sunt acreditați și ca Manageri de proiect! Astfel, te asiguri că poți beneficia de programe de formare în management de proiect, având siguranța calității în îndrumarea privind procedurile de implementare a planului tău de afaceri. Pentru servicii de cursuri antreprenoriale + realizare plan de afaceri + îndrumare înființare SRL + program de formare în management de proiect, poți achiziționa pachetul HBM startup Plus ( https://shorturl.at/55L2P )

Cu HBM Consulting veți avea parte de o echipă dedicată și pregătită să vă susțină în fiecare etapă a proiectului, putând beneficia de toate serviciile necesare și obligatorii programului Startup Nation!

Înapoi la blog