🔥 Noutăți importante din discuțiile dintre MEAT și consultanți pentru Startup Nation 2024 🔥

🔥 Noutăți importante din discuțiile dintre MEAT și consultanți pentru Startup Nation 2024 🔥

În urma discuțiilor de ieri dintre Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) și consultanți, au fost anunțate câteva modificări esențiale pentru programul Startup Nation 2024. Iată principalele puncte discutate:

  1. 📅 Deschiderea cursurilor de formare antreprenorială: Pe 10 octombrie vor începe cursurile de formare profesională. Acestea vor rămâne deschise timp de 4 luni pentru a permite formarea profesională a viitorilor antreprenori.

  2. 🚫 Aplicarea doar cu firme noi: Viitorii antreprenori trebuie să treacă neapărat prin cursurile de antreprenoriat din programul Startup Nation, să obțină certificatul de absolvire și abia apoi să-și deschidă firmă nouă pentru a putea aplica la grant. NU se va putea aplica pe firme vechi.

  3. 💰 TVA rămâne cheltuială eligibilă: TVA-ul va fi considerat cheltuială eligibilă, deoarece firmele noi nu vor putea deduce acest impozit.

  4. 🚗 Automobilele nu vor fi echipament tehnologic: Cheltuiala cu automobilele - electrice sau de alt fel - nu va fi inclusă la echipament tehnologic și nu va aduce beneficiarului punctajul suplimentar care se acordă achizițiilor de echipamente tehnologice prin grila de punctaj. „Sunt eligibile, dar nu vor puncta ca echipamente tehnologice”, a precizat directoarea MEAT, Camelia Taină.

  5. 💼 Cofinanțarea obligatorie de 10%: Beneficiarii vor trebui să asigure din resurse proprii un aport de minimum 10% din valoarea investiției.

Aceste modificări sunt menite să faciliteze accesul la finanțare și să sprijine dezvoltarea antreprenoriatului în România.

Înapoi la blog